Ines Crama

Master in de relationele en seksuologische wetenschappen

DisciplinesInes is seksuoloog binnen het team van het MCR. Ze vervolledigt het psychologie team met haar specifieke kennis binnen het domein van de seksualiteit en alles daar rond.

In 2015 studeerde ze af aan de KULeuven als Master in de relationele en seksuologische wetenschappen. Enkele jaren daarvoor behaalde ze haar diploma als criminoloog. Hoewel criminaliteit en justitie nog steeds binnen haar interesses valt, raakte ze helemaal gefascineerd door de seksuologie. Ze startte in maart 2017 als seksuoloog in de praktijk en werkt daarnaast bij een Centrum Algemeen Welzijn met plegers van zedenfeiten. Ze tracht als seksuoloog een systeemgerichte en empathische houding aan te nemen, waarbij ze veel aandacht besteedt aan een traject op maat van de cliënt. 

In september 2017 startte ze een opleiding tot procesgericht en systeemtheoretisch counselor aan de Interactie-academie in Antwerpen, waarbij ze zich extra wil verdiepen in de partnerrelatietherapie. Ines heeft de ambitie om na haar opleiding tot counselor een opleiding in de relatie- en gezinstherapie te starten.