Ann Claes

Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie Msc.

DisciplinesEen kort overzicht van de loopbaan van kinesiste Ann Claes:

Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, optie Sportkinesitherapie, Universiteit Antwerpen (2015)
Kinesiotaping, Syntra (2015)
Manuele therapie Postgraduaat, Universiteit Gent (2016)
Myofasciale therapie, Trigger (2-jarige opleiding, 2019)

Handrevalidatie, Universiteit Gent (2019)

Een woordje uitleg over deze opleidingen:

  • Bij manuele therapie gaat men op zoek naar bewegingsstoornissen in het lichaam, evalueert deze en probeert de blokkades op te heffen zodat er terug evenwicht is. De focus ligt hier vooral op de gewrichten en de mechanische werking van het lichaam.
  • Myofasciale therapie behandelt pijnen die hun oorzaak vinden in het verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren ontwikkelen er zich pijnpunten, triggerpoints genoemd, die pijnen veroorzaken met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. Via een goede spierdiagnose kunnen deze oorzakelijke pijnpunten opgespoord en bestreden worden met specifieke behandelingstechnieken: dry needling, stretching, warmte …
  • Handen zijn heel belangrijk voor ons, maar ook heel complex. Daarom wou ik graag meer kennis opdoen over handrevalidatie. Tijdens de opleiding werden er verschillende topics uitgebreid toegelicht, zijnde o.a. Dupuytren, handoedeem, litteken behandeling, flexorpees en extensorpees letsels, fracturen, wekedelen trauma, polsklachten, artrose en reuma en carpaal tunnel syndroom.