Lauranne Vanaken

Klinische en gezondheidspsychologe MSc, optie volwassenen

DisciplinesLauranne Vanaken (°1994) is van opleiding klinisch psycholoog (KU Leuven, 2017), doctor in de psychologie (PhD, KU Leuven, 2021), gedragstherapeut i.o. (KU Leuven, 2024) en schematherapeut i.o (Vlaamse Vereniging voor Schematherapie, 2021). Ze voorziet psychologische hulpverlening en psychotherapie aan (jong)volwassenen vanaf 15 jaar.

Lauranne werkt volgens de evidence-based principes van de cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Dit wil zeggen dat ze zich baseert op de laatste wetenschappelijke onderzoeksresultaten om zo de meest kwalitatieve behandeling te kunnen voorzien, uiteraard afgestemd op individuele noden. 

Qua praktijkervaring heeft Lauranne een achtergrond in het diagnosticeren en behandelen van angst- en stemmingsproblematieken, stress- en traumagerelateerde problematieken en persoonlijkheidsstoornissen. Ze deed klinische werkervaring op in onder andere het psychiatrisch ziekenhuis van Sint-Truiden (Asster), het mobiel crisisteam van Zuid-Limburg, het praktijkcentrum van de KU Leuven Praxis P, een groepspsychologenpraktijk Mensis, een eerstelijns huisartsenpraktijk, en The Human Link (een expertisecentrum voor stress en angst). 

Een consultatie bij Lauranne duurt maximaal 45 minuten en kost 80€ (intake + 5€). De opstart van een dossier (inclusief diagnostisch onderzoek en psycho-educatief materiaal) kost eenmalig 15€. Je kan online, telefonisch (016/41.42.42) of via mail (secretariaat@medischcentrumrotselaar.be) een afspraak maken op maandag, donderdag of vrijdag. In de meeste gevallen kan psychologische hulpverlening (gedeeltelijk) terugbetaald worden. Vraag er dus zeker naar bij jouw mutualiteit.

Lauranne maakt deel uit van volgende (beroeps)verenigingen: 
- FOD Volkgezondheid: visumnummer 305319
- Psychologencommissie: erkenningsnummer 942127186
- Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen
- Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie
- Schematherapie Vlaanderen