Wat verstaan we onder Diëtiek?

Een orthomoleculaire diëtist is een specialist op het gebied van voeding: de juiste en optimale voedingsstoffen op de juiste plaats in je lichaam krijgen. En dit zowel bij ziekte, maar tevens ook om een optimale gezondheid te bekomen en te behouden.

Een orthomoleculair diëtiste gaat veel dieper zoeken naar waar de klachten vandaan komen en de oorzaak aanpakken via voeding en eventueel supplementen. Iedereen wordt individueel bekeken en benaderd: ieder lichaam is uniek en ieder lichaam heeft dus een andere behandeling en andere voeding nodig. Naast de koolhydraten, eiwitten en vetten wordt er aandachtig gekeken naar de vitamines en mineraal status.

Mensen motiveren en inspireren naar een gezonde en bovenal lekkere levensstijl is een passie voor Sarah De Landtsheer en dit wil ze dan ook doorgeven aan een zo breed mogelijk publiek. Dit doet ze op een erg toegankelijke manier: Geen calorieën tellen, geen porties afwegen, geen light producten gebruiken, maar gezond genieten op een eenvoudige en haalbare manier voor het ganse gezin. 

Uiteraard kan je bij Sarah terecht voor vele kwalen en ziektes: hoge cholesterol, hoge/lage bloeddruk, diabetes, vermoeidheid, fibromyalgie, artrose/artritis, jicht, bijnieruitputting/burnout, schildklierproblemen, prikkelbaar darmsyndroom, ziekte van Crohn, constipatie, diarree, intoleranties, ondervoeding, zwangerschap, emo-eten, …Maar tevens ook om je gezondheid optimaal te krijgen en dit zo te houden.

Soms zit een lichaam echt vast. Om ook die personen verder te helpen, kan je bij haar terecht voor een Rainpharma begeleiding. Dit is een traject op basis van orthomoleculiare supplementen en ortholmoleculiare shakes. Niet zomaar shakes dus, maar wel van een zeer hoge orthomoleculaire kwaliteit.

Voeding is meer dan enkel eten...: hoe je in het leven staat, wat je mindsetting is, welke je belemmerende overtuigingen/patronen zijn, hoe je jezelf saboteert… Deze items bepalen mee of je slaagt in je doelen rond voeding en gezonde levensstijl. Als positivoloog heeft Sarah technieken geleerd om je daarbij te begeleiden. Jawel, je straalt en bereikt veel meer als je positief in het leven staat!

Sarah is ook lesgever bij Colruyt Group Adcademy en zal in de keuken van het Medisch Centrum Rotselaar op regelmatige basis kookworkshops geven. Hou dus zeker onze website/facebookpagina in het oog!

Als je de eerste keer naar onze diëtiste komt, boek je online of telefonisch een "eerste consult". Dit consult zal ongeveer 60 minuten duren. Een tweede consult zal ongeveer 45 minuten duren. Daarna boek je online of telefonisch een "opvolgconsult", wat ongeveer 30 minuten duurt.

Team