Wat verstaan we onder Osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeskunde. Osteopathie is dus een behandeling door middel van manipulatieve technieken waardoor het lichaam van de patiënt in zijn totaliteit terug normaal zal functioneren. Het eigen herstelvermogen wordt gestimuleerd. De osteopaat gaat dus op zoek naar bewegingsverlies in heel het lichaam. Via de behandeling van de gevonden mobiliteitsverminderingen herstelt de osteopaat de integriteit. Zoekt U in een osteopaat in Leuven en omtrek, dan bent U aan het goed adres.

Verlies in beweging kan op verschillend plaatsen in het lichaam voorkomen: musculo - skeletaal, visceraal en craniaal. Een rug of heup die stijf is doet pijn. Maar zo zal ook een slecht mobiele maaguitgang en een achterhoofd zenuw die geblokkeerd zit pijn beginnen doen. De osteopaten bij de osteokliniek zijn allen erkende osteopaten. Dit wil zeggen dat zij rechtstreeks, zonder voorschrift van de huisarts, terugbetaald zijn door uw mutualiteit. Uiteraard is een verslag van uw huisarts of specialist altijd interessant.

Osteopathie kan U helpen met klachten op veel vlakken. De meest bekende problemen waarmee mensen een osteopaat consulteren zijn rug - en nek klachten. Maar ook schouder klachten, elleboog problemen, pols klachten, heup pijnen, knie problemen, enkel problemen, hoofdpijnen, intestinale problemen kunnen verholpen of verlicht worden door een behandeling door een osteopaat. 

Een discale hernia of buling in nek of lage rug is een belangrijke indicatie voor osteopatische behandeling. Een snelle aanpak kan tot forse verbetering leiden en een eventuele operatie voorkomen. Wees er dus tijdig bij.

Tijdens en na de zwangerschap is osteopathie behandeling mogelijk. Er zijn veel problemen die zich tijdens de zwangerschap voordoen die kunnen verholpen worden of op zijn minst draaglijker kunnen gemaakt worden. Van een zwangerschap moet U kunnen genieten als vrouw. Laat dus kwalen niet in de weg staan.

Een pasgeboren kindje of baby? Osteopathie bij babies is heel efficiënt. Veel functionele kwalen zoals, stoelgang problemen, teruggeven, moeilijk eten of slapen zijn problemen waarmee U uw osteopaat kan consulteren.

Bent U niet zeker of uw gezondheidsprobleem een indicatie is voor een osteopathie behandeling? Bel naar de osteokliniek en vraag het na. We helpen U graag verder.

Team