Wat verstaan we onder Osteopathie?

Osteopathie is een manuele geneeskunde. Osteopathie is een behandeling door middel van manipulatieve technieken waardoor het lichaam van de patiënt in zijn totaliteit terug normaal zal functioneren. Het eigen herstelvermogen wordt gestimuleerd. De osteopaat gaat dus op zoek naar bewegingsverlies in het ganse lichaam. Via de behandeling van de gevonden mobiliteitsverminderingen, herstelt de osteopaat de integriteit. Zoekt u in een osteopaat in Leuven en omtrek, dan bent u aan het goede adres.

Verlies in beweging kan op verschillende plaatsen in het lichaam voorkomen: musculo-skeletaal, visceraal en craniaal. Een rug of heup die stijf is, doet pijn. Maar zo zal ook een slecht mobiele maaguitgang en een achterhoofdzenuw die geblokkeerd zit,pijn beginnen doen. De osteopaten in het Medisch Centrum Rotselaar zijn allen erkende osteopaten. Dit wil zeggen dat zij rechtstreeks, zonder voorschrift van de huisarts, terugbetaald zijn door uw mutualiteit. Uiteraard is een verslag van uw huisarts of specialist altijd interessant.

Osteopathie kan u helpen met klachten op veel vlakken. De meest bekende problemen waarmee mensen een osteopaat consulteren zijn rug- en nekklachten. Maar ook schouderklachten, elleboogproblemen, polsklachten, heuppijnen, knieproblemen, enkelproblemen, hoofdpijnen, intestinale problemen, ... kunnen verholpen of verlicht worden door een behandeling van een osteopaat. 

Een discale hernia of buling in nek of lage rug is een belangrijke indicatie voor osteopatische behandeling. Een snelle aanpak kan tot forse verbetering leiden en een eventuele operatie voorkomen. Wees er dus tijdig bij.

Tijdens en na de zwangerschap is een osteopathie behandeling mogelijk. Er zijn veel problemen die zich tijdens de zwangerschap voordoen die kunnen verholpen worden of op zijn minst draaglijker kunnen gemaakt worden. Van een zwangerschap moet u als vrouw kunnen genieten. Laat dus kwalen niet in de weg staan.

Een pasgeboren kindje of baby? Osteopathie bij babies is heel efficiënt. Veel functionele kwalen zoals stoelgangproblemen, teruggeven (reflux), moeilijk eten of slapen zijn problemen waarmee u uw osteopaat kan consulteren.

Bent u niet zeker of uw gezondheidsprobleem een indicatie is voor een osteopathiebehandeling? Bel naar het Medisch Centrum Rotselaar en vraag het na. We helpen u graag verder.

DRINGENDE AFSPRAAK nodig bij de osteopaat? Hebt u veel pijn en u wil snel geholpen worden? Onze osteopaten voorzien dagelijks consultaties voor mensen met acute problemen. Bel op 016/41.42.42 en we helpen u graag snel van uw pijn af.
Ook op zaterdag kan u in de praktijk terecht bij onze osteopaat Sarah. Boek uw afspraak online in of neem hiervoor telefonisch contact op.

Team