Wat verstaan we onder Kinesitherapie?

De kinesist richt zich vooral op het menselijk bewegen en dan voornamelijk in een context van gezond functioneren, dit in het algemeen op behoud en het vergroten van de kwaliteit van bewegen.

Het kinesitherapeutisch domein wordt daarbij ondersteund door een eigen wetenschappelijk kader binnen de medische wetenschappen.

Met welke klachten/Voor welke behandelingen kan je bij de kinesist terecht?

Musculo-skeletale klachten
Post-operatieve revalidatie
Myofasciale klachten
Sportblessures (trauma of overbelasting)
Screening en blessurepreventie
Recidiverende rug- en nekklachten
Krachtspecifieke coaching
Rugscholing
Dry Needling
Taping
...

We richten ons voornamelijk op het voorkomen en herstellen van klachten door:

U goed te informeren over uw klacht.
Uw gewrichten, spieren en andere weefsels los te maken waar nodig.
Uw lichaamscontrole te verbeteren met gerichte oefeningen.
Uw spieren te versterken met een individueel trainingsprogramma.

Specialisaties

  • Manuele therapie:

Manuele behandelingstechnieken omvatten oa. mobilisaties, ossilaties en zachte manipulaties van de gewrichten, stretching, oefentherapie, stablisatietraining, bewegingsadvies, rugscholing, ..

  • Myofasciale therapie:

Myofasciale therapie behandelt pijnen die hun oorzaak vinden in een verkeerd functioneren van spieren. In deze spieren ontwikkelen er zich pijnpunten (Trigger-punten) die pijn veroorzaken met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van een manuele techniek of dry needling.

  • Sportkinesitherapie:

Pijn tijdens of na het sporten, na een operatie of trauma zonder operatieve ingreep? Samen werken we aan je herstel, om je na de revalidatie weer op niveau aan het sporten te krijgen door in de laatste fase sport specifieke oefeningen in je oefenschema te zetten.

Heb je goede voornemens om te starten met sport of wil je volgend seizoen sterker op het veld staan? Ook hiervoor kan je langskomen bij je kinesist. Tijdens de screening gaan we op zoek naar zwakke schakels die op termijn last kunnen veroorzaken. Door hierop specifiek te trainen, zorgen we ervoor dat je zonder problemen kan blijven sporten.

  • Kinesiotaping:

Er zijn verschillende soorten taping mogelijk, preventief of soms als onderdeel van de behandeling voor houdingscorrectie of om pijnverlichting te bekomen.
Kinesiotape is een rekbare tape met volgende functie: pijndemping, steun geven aan spieren en gewrichten, oedeem verwijderen en gewrichten en weefsel corrigeren.

Team