Stefanie Pieters

Audiologe - Logopediste Specialisatie Tinnitus Therapie

DisciplinesVoor het maken van een afspraak neemt u best telefonisch contact met ons op (016/414242).

Na het behalen van mijn diploma’s als logopediste en audiologe deed ik enkele jaren werkervaring op binnen logopedische praktijken en hoorcentra in Mechelen en Leuven. Gebeten door het vak audiologie en de boeiende problematiek van tinnitus besloot ik nog de extra opleiding ‘Tinnitus Retraining Therapy’ te volgen. In 2010 behaalde ik in Amerika mijn certificaat tot TRT-specialiste onder begeleiding van prof. P.J. Jastreboff. Hierdoor werd ik één van de enigen in België met deze certificatie. 

Gebeten door het vak audiologie en de vastberadenheid om mensen met gehoorproblemen opnieuw in contact te brengen met hun omgeving, besloot ik mij volledig toe te leggen op hoortoestelaanpassingen en tinnitustherapie.

Sinds 2011 werk ik voltijds als audiologe en tinnitustherapeute in het 2Sense hoorcentrum te Tremelo.
Vanaf december 2019 ben ik ook beschikbaar in het Medisch Centrum Rotselaar. Ik zal er graag een luisterend oor zijn en advies geven aan iedereen die vragen heeft met betrekking tot het gehoor in het algemeen, hoortoestelaanpassingen, tinnitustherapie of preventie van gehoorschade. 

SPECIALISATIES:

  • Uitvoeren van hoortoestelaanpassingen met gespecialiseerde fitting software
  • Ervaringsdeskundige op vlak van hoortoestelaanpassingen volgens de ‘smart hearing’ technologie (koppeling hoortoestellen aan smartphone of andere draadloze accessoires)
  • Tinnitus Retraining Therapy
  • Preventie van gehoorschade – gehoorbescherming